Hrášok - drobný zelený zázrak

Na pohľad milý, na chuť sladký a lahodný. Kto by ho nemal rád? A navyše pomáha nášmu zdraviu i kráse, pretože je výborným zdrojom vitamínov E, K, C a skupiny vitamínov B, či kyseliny listovej. Vysoký obsah vlákniny podporuje trávenie a znižuje hladinu cholesterolu.

Čítať ďalej »

Bulgur

Pod exoticky znejúcim slovom sa schováva potravina, ktorá v poslednej dobe naberá na svojej popularite. Ak vám lezú zemiaky či ryža už hore krkom, vyskúšajte malú obmenu vo vašom jedálničku. Názov bulgur pochádza z arabčiny a v preklade znamená „varený“. Je nenáročný na prípravu a cenovo sa pol kila tejto potraviny rovná cene za kilo ryže, takže nejde o nejaký novodobý fitnes luxus. Bulgur v Bio kvalite sa dá zakúpiť už skoro v každom supermarkete a netreba sa za ním hnať len do Bio obchodov. Čo to ale ten bulgur vlastne je?

Čítať ďalej »